

2024 AIPLA Spring Meeting May 16-18, 2024

Austin, TX

# **CLE Tracking Worksheet**

At the **conclusion** of the 2024 Spring Meeting, please complete the "<u>SM24 In-Person</u> <u>Attendee CLE Reporting</u>" survey. The survey link can be found in the online event platform or in the EventSential mobile app. Alternatively, you can scan the below QR code with your cell phone's camera to access the CLE Reporting Survey:



Completion of the CLE Reporting Survey is a requirement for CLE processing and <u>must be</u> <u>completed by May 30, 2024,</u> to avoid extended processing time and/or state-imposed late reporting fees. Please allow 4-6 weeks for CLE processing. Contact <u>cle@aipla.org</u> with any questions.

Please note this is **not** a certificate of attendance. It is a tool to assist you in calculating your CLE credits. Unless state mandated, you are not required to return this form to AIPLA.

# **CLE Breakdown and Calculations**

- Actual credits awarded will depend upon sessions attended
- All introductory comments, breaks, Q&As, and ineligible discussions are not included in calculations
- Accreditation and calculation may vary by jurisdiction
- Jurisdictions that do not approve ethics and/or specialized credits will apply as general credit where eligible

# Maximum In-Person Credits:

<u>665</u> minutes total in-person maximum CLE, including:
<u>210</u> minutes of Ethics
<u>60</u> minutes of Diversity, Equity, & Inclusion\*
<u>200</u> minutes of Technology (FL Attorneys Only)
<u>50</u> minutes of Cybersecurity, Privacy & Data Protection -Gen (NY Attorneys Only)

\*Specialized credits not applicable in jurisdictions will be applied to approved credit category. Credit hours and category may vary depending on calculation guidelines, rounding guidelines, and credit requirements per jurisdiction. The program includes the following eligible Ethics and eligible Specialized Credit sessions:

<u>Thursday, May 16</u>	Ethics (30 minutes) Technology –Florida Attorneys Only (15 minutes) 10:15 to 11:00 AM Thursday AM Concurrent Track 1, pt 1 - Emerging Issues at the Challenging Intersection of Patents and AI
	Cybersecurity, Privacy and Data Protection, General –New York Attorneys Only (50 minutes) Technology –Florida Attorneys Only (50 minutes) 11:15 AM to 12:05 PM Thursday AM Concurrent Track 1, pt 2 - Emerging Issues at the Challenging Intersection of Industrial Data, Design Rights and AI
	<b>Technology –Florida Attorneys Only (45 minutes)</b> 2:15 to 3:00 PM Thursday PM Concurrent Track 1, pt 1 - Emerging Issues at the Challenging Intersection of Copyright and Generative AI
	<b>Technology –Florida Attorneys Only (45 minutes)</b> 3:15 to 4:00 PM Thursday PM Concurrent Track 1, pt 2 - Emerging Issues at the Challenging Intersection of Trademark and Generative AI
	<b>Ethics (60 minutes)</b> 4:00 to 5:00 PM Thursday Ethics – Artificial Intelligence and Ethics
<u>Friday, May 17</u>	<b>Ethics (60 minutes)</b> 9:00 – 10:00 AM Friday Morning Plenary: Ethics: Attorney/Client Privilege Around the World
	<b>Technology –Florida Attorneys Only (45 minutes)</b> 2:15 to 3:00 PM Friday PM Concurrent Track 1, pt 1 - Tensions Between Enablement, Duty to Disclose, and Human- Machine Contributions to AI Related Inventions: Biotech As a Model?
	<b>Diversity, Equity, &amp; Inclusion (60 minutes)</b> 3:15 – 5:00 PM Friday PM Concurrent Track 2, pt 2 – Diversity, Equity, & Inclusion
<u>Saturday, May 18</u>	<b>Ethics (60 minutes)</b> 11:00 AM – 12:00 Noon Saturday Closing Plenary – Ethics: Your Brain on Ethics – How That Thing Between Your Ears Can Lead You Astray

# Thursday, May 16, 2024

#### 10:15 - 11:00 am AM Concurrent Track 1 – pt1: Emerging Issues at the Challenging Intersection of Patents and Artificial Intelligence

Maximum CLE minutes: 45 minutes 30 minutes Ethics (15 minutes Technology -FL Only)

#### 10:15 - 11:00 am AM Concurrent Track 2 – pt1: Trademark Hot Topics: How Strong is Your Mark? Strength of Marks Under Current Law

Maximum CLE minutes: 45 minutes

#### 11:15 am – 12:05pm AM Concurrent Track 1 – pt2: Emerging Issues at the Challenging Intersection of Industrial Data, Design Rights and Artificial Intelligence

Maximum CLE minutes: 50 minutes (50 minutes Cybersecurity, Privacy & Data Protection, General -NY Only / 45 minutes Technology -FL Only)

#### 11:15 am - 12 Noon AM Concurrent Track 2 – pt2: Practical Changes in View of Recent Supreme Court Trademark **Opinions: An Exploration of the Impact of Jack Daniels, Abitron, and Elster**

Maximum CLE minutes: 45 minutes

#### 2:15 – 3:00 pm PM Concurrent Track 1 – pt1: Emerging Issues at the Challenging Intersection of Copyright and Generative Al

Maximum CLE minutes: 45 minutes (45 minutes Technology -FL Only)

#### 2:15 - 3:00 pm PM Concurrent Track 2 – pt1: PTAB Hot Topics: Best Practices and the Future of the PTAB

Maximum CLE minutes: 45 minutes

Minutes Attended:

Minutes Attended:

Minutes Attended: \_\_\_\_\_

Minutes Attended:

Minutes Attended:

Minutes Attended: \_\_\_\_\_

#### 3:15 – 4:00 pm <u>PM Concurrent Track 1 – pt2: Emerging Issues at the Challenging Intersection of Trademark</u> and Generative AI

Maximum CLE minutes: 45 minutes (45 minutes Technology -FL Only)

#### 3:15 – 4:00 pm <u>PM Concurrent Track 2 – pt2: Beyond Prep & Pros: Evolving Roles of Patent Agents, Elevating</u> <u>the Profession, and Managing the Privilege</u>

Maximum CLE minutes: 45 minutes

#### 4:00 – 5:00 pm Afternoon Plenary – Artificial Intelligence and Ethics

Maximum CLE minutes: **60** minutes 60 minutes Ethics

Total Minutes Attended Thursday, May 16, 2024:

Specialized Credit Minutes and Category: \_\_\_\_\_

**245** Minutes Maximum In-Person CLE for Thursday, May 16, 2024 (Including <u>90</u> Minutes Ethics, <u>50</u> minutes of Cybersecurity, Privacy & Data Protection -Gen -New York Only, and <u>140</u> Minutes Technology -Florida Only)

Minutes Attended:

Minutes Attended:

Minutes Attended: \_\_\_\_\_

# Friday, May 17, 2024

#### 9:00 – 10:00 am <u>Friday Morning Plenary Ethics: Attorney/Client Privilege Around the World</u>

Maximum CLE minutes: 60 minutes 60 minutes Ethics

#### 10:15 – 11:00 am <u>AM Concurrent Track 1 – pt1: Patent Prosecution Fantasies: Changing Law for Changing</u> <u>Times</u>

Maximum CLE minutes: 45 minutes

#### 10:15 – 11:00 am AM Concurrent Track 2 – pt1: Litigation: Hot Topic – Protecting Confidentiality in IP Litigation

Maximum CLE minutes: 45 minutes

#### 11:15 am – 12 Noon <u>AM Concurrent Track 1 – pt2:</u> <u>UPC Roadmap: The Quick Version! An Update for Prosecution</u> <u>and Litigation</u>

Maximum CLE minutes: 45 minutes

#### 11:15 am – 12 Noon AM Concurrent Track 2 – pt2: The IP of Music

Maximum CLE minutes: 45 minutes

#### 2:15 – 3:00 pm <u>PM Concurrent Track 1 – pt1: Tensions Between Enablement, Duty to Disclose, and Human-</u> <u>Machine Contributions to AI Related Inventions: Biotech As a Model?</u>

Maximum CLE minutes: 45 minutes (45 minutes Technology -FL Only)

### 2:15 – 3:00 pm <u>PM Concurrent Track 2 – pt1: Patent Litigation Hot Topics</u>

Maximum CLE minutes: 45 minutes

Minutes Attended: \_\_\_\_\_

Minutes Attended: \_\_\_\_\_

Minutes Attended: \_\_\_\_\_

Minutes Attended:

Minutes Attended:

.

Minutes Attended: \_\_\_\_\_

Minutes Attended: \_\_\_\_\_

# 3:15 – 4:00 pm PM Concurrent Track 1 – pt2: Patent Subject Matter Eligibility: Hope Springs Eternal

Maximum CLE minutes: 45 minutes

#### 3:15 – 4:15 pm PM Concurrent Track 2 – pt2: Diversity, Equity, and Inclusion- Having Difficult Conversations in the Workplace

Maximum CLE minutes: 45 minutes 60 minutes Diversity, Equity, and Inclusion/ Ethics

Total Minutes Attended Friday, May 17, 2024:

Specialized Credit Minutes and Category:

255 Minutes Maximum In-Person CLE for Friday, May 17, 2024 (Including 60 Minutes Ethics, 60 Minutes Diversity, Equity, and Inclusion, and <u>45</u> Minutes Technology -Florida Only)

Minutes Attended:

Minutes Attended:

# Saturday, May 18, 2024

#### 9:00 - 10:45 am Closing Plenary: The Changes You Need To Know in IP Law

Maximum CLE minutes: 105 minutes

#### 11:00 am - 12:00 Noon Closing Plenary Ethics: Your Brain on Ethics – How That Thing Between Your Ears Can Lead You Astray

Maximum CLE minutes: 60 minutes 60 minutes Ethics

Total Minutes Attended Saturday, May 18, 2024:

Specialized Credit Minutes and Category:

**165** Minutes Maximum In-Person CLE for Saturday, May 18, 2024 (Including **60** Minutes Ethics)

# **CLE Sessions Calculations**

Total Minutes Attended Thursday, May 16, 2024:

Total Minutes Attended, Friday, May 17, 2024:

Total Minutes Attended Saturday, May 18, 2024:

# Total Minutes Attended (including Specialized Credits):

Total Minutes of Specialized Credit and Category: \_\_\_\_\_

At the conclusion of the 2024 Spring Meeting, please complete the "SM24 In-Person Attendee CLE Reporting" survey. The survey link can also be found in the online event platform or in the mobile app.

Completion of the CLE Reporting Survey is a requirement for CLE processing and **must be** completed by May 30, 2024, to avoid extended processing time and/or state-imposed late reporting fees. Please allow 4-6 weeks for CLE processing. Contact cle@aipla.org with any questions.

Minutes Attended:

Minutes Attended: